New York

New York

16 februari 2019

“Start spreading the news …”

Op uitnodiging van Joris Teepe mee op studiereis met de studenten van het Groningse conservatorium naar New York.

Ik heb de trip van mijn leven gehad!
New York is nog steeds het jazzmecca met zijn ontelbare jazzclubs. Wij zaten in het Riverside Tower Hotel, aan the West 80th street midden in Manhattan. Alle jazzclubs waren (met een 10 – 15 min metro) binnen handbereik.
Ik deelde een twee kamer room met drie anderen. Wij hadden alle vier het zelfde doel, nl.: zo veel mogelijk clubs bezoeken en genieten van de geweldige muzikanten die daar spelen. En als het even kan, les nemen bij een van je helden.

Missie volbracht!
Samen met mijn roommates, Vasilis Gkagkavouzis (bass), Janes Sagadin (drums) en Stanimir Lambov (gitaar) ben ik iedere dag op pad geweest. Overdag beetje sightseeing en musea bezocht en ‘s avonds naar twee, drie of vier jazzclubs. En ik heb les gehad van één van mijn “all time favorite”’ held.

De NY vibe en de bijzondere ervaringen die ik daar heb gehad deden mij stuiteren van energie. Toen ik weer thuis was heb nog dagen gestuiterd van de energie.
Een week lang overdag de hele dag op pad en ‘s avonds de jazzclubs opzoeken is best vermoeiend, maar er heerst een bijzondere vibe in New York die je bezig houdt en waar je ook weer energie van krijgt.

Wij hebben met z’n vieren een prachtige tijd gehad. We houden contact, “keep the vibe going”.

I love New York!

Vasilis, Janez, Stanimir en ik.
Times square
Central Park
Met Alexis Cole en Don Braden
JFK airport wachten op de terugvlucht.
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.