WTF, Mike Clark!

WTF, Mike Clark!

22 februari 2019

Tijdens mijn verblijf in New York had ik Mike Clark, de Herbie Hancock drummer van o.a. de Actual Proof groove, via zijn website gevraagd of hij tijd had voor een les. Ik kreeg geen reactie.
Een paar dagen later steek ik Broadway over. Terwijl ik weer de stoep op wil stappen loop ik bijna iemand uit zijn schoenen……’WTF Mike Clark’, riep ik. ‘Yeah man, that’s me’ zei hij. Hoe is het mogelijk. Er wonen ruim 8,5 miljoen mensen in New York en dan loop ik hem uit zijn schoenen!

De dag daarna heb ik in zijn appartement les van hem gehad. Ik zou een uur les krijgen. Na anderhalf uur zei hij dat we maar moesten stoppen.
Hij vond de manier waarop ik uiteindelijk bij hem gekomen was zo bijzonder. Hij had dat verhaal aan een paar vrienden verteld en voelde een bepaalde connectie. vervolgens nodigde hij me uit om samen met hem te mediteren. Dat deed hij ook vaak met Herbie Hancock.
Dus daar zat ik dan. Naast hem Nam-myoho-renge-kyo te reciteren.

“Wij, leden van SGI-NL, beoefenen de leer van Nichiren Daishonin, een priester die in 1222 in Japan werd geboren. Hij onderwees dat het reciteren van Nam-myoho-renge-kyo, de titel en essentie van de Lotus Soetra, de beoefening is die mensen in staat stelt verlichting te bereiken. Een van de grote doelen van het boeddhisme is dat alle levende wezens gelukkig worden en dat de mens zich bewust wordt van de onschendbaarheid en respectwaardigheid van het leven zelf. “

Website SGI Nedeland

Na het mediteren raakten we in gesprek en ben ik de rest van de middag bij hem gebleven. We hebben als vrienden afscheid genomen.
Wat was dat bijzonder!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.