Jazzsessie met Renske de Boer

Jazzsessie met Renske de Boer

6 februari 2019

“Renske de Boer zingt de sterren van de hemel

Friejam’s maandelijkse jazzcafé & jamsessie op dinsdagavond 5 februari in een afgeladen café De Backstage (Neushoorn) in Leeuwarden is een kwalitatief hoge en zeer aantrekkelijke muzikale avond geworden. Niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van gastzangeres Renske de Boer. Zij opende met Trio Valkenburg het jazzcafé met drie fraaie jazzstandaards, waarbij de lat muzikaal direct hoog werd gelegd. En dat hoge niveau wisten de diverse muzikanten die na de pauze aan de jamsessie deelnamen met haast speels gemak vast te houden.
De uit Friesland afkomstige zangeres Renske de Boer behoort tot de nieuwe generatie jazz-zangeressen die Nederland rijk is. En binnen die generatie behoort zijn inmiddels tot de absolute top. Met haar flexibele stem, haar fijne intonatie en ietwat luie timing geeft zij de nummers die
zij zingt steeds weer een eigen draai. Of het nu gaat om de klassieker Blue Moon, het fraaie PS I Love You of gevoelige Guess Who I Saw Today?, ze laat ze allemaal even fris en net even anders dan anders klinken. Haar eveneens perfecte dictie zorgt er dan ook nog eens voor dat er tekst meer worden dat zomaar woorden op een melodie. Ze vertelt echt een verhaal en dat doet ze zeer geloofwaardig. We hebben in Nederland natuurlijk een aantal vooraanstaande lady’s of jazz die ook wereldwijd hun partijtje meer dan meespelen zoals Fay Claassen, Denis Jannah en natuurlijk niet te vergeten de grand old lady Greetje Kauffeld en voorheen natuurlijk ook Rita Reys, maar Renske de Boer heeft echt alles in zich om zich ook vooraan in dit rijtje te kunnen scharen. En zoals zij op die druilerige dinsdagavond in Leeuwarden de sterren van de hemel zong zou dat best wel eens heel snel kunnen gaan gebeuren.”

Facebookpagina Friejam
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.