Jazzsessie met Owen Hart, Tineke Postma en Joris Teepe

Jazzsessie met Owen Hart, Tineke Postma en Joris Teepe

3 oktober 2017

Friejam organiseert de eerste sessie van het nieuwe seizoen met drummer Owen Hart, saxofonist Tineke Postma en bassist Joris Teepe!

“De Friese Tineke Postma (1978) studeerde cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en de Manhatten School of Music (NYC). Haar buitengewone talent werd daarna meteen opgemerkt in binnen- en buitenland. Ze won grote prijzen. Haar sterke connectie met de Amerikaanse jazzwereld resulteerde in optredens in de Carnegie Hall. Ook speelde ze onder meer met sterren als Terri Lyne Carrington, Greg Osby, Wayne Shorter, Esperanza Spalding en Dianne Reeves.

Drummer Owen Hart groeide op in Jacksonville USA. Hij is een van de vele jazzmusici die hun loopbaan begonnen in de band van een Baptist Church. Na zijn conservatoriumopleiding waagde hij met succes de stap naar New York: hij speelde met o.a. Benny Golson, Ravi Coltrane, Graig Handy, Benny Green en Steve Grossman. In 2001 werd hij docent aan het Prins Claus Conservatorium en woont sindsdien in Groningen. Daarna speelde hij met o.a. het Ramon Valle Trio, Ernst Reijseger, Don Braden, Jurij Stanik, Michael Moore en Ernst Glerum’s Omnibus.

Joris Teepe is hoofd van de jazzafdeling van het Prins Claus Conservatorium in Groningen en is ook veel in de jazzscene in New York te vinden. Hij haalt regelmatig jazzmuzikanten uit New York naar Groningen en Leeuwarden voor workshops en jamsessies. Hij speelde onder meer met Benny Golson, Sonny Fortune, Rashied Ali, Billy Hart and Randy Brecker. Als bandleider produceerde hij tien albums. Dankzij Joris Teepe is er een warme band tussen het Prins Claus Conservatorium in Groningen en de Friese jazzorganisatie Friejam. Studenten van het conservatorium jammen deze avond met ons mee.”

Bron: Friejam

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.