Drummer

© foto Bob de Boer

Toen ik een jaar of 8 was zag ik Frank Sinatra met een big band op TV. Dat wilde ik ook, drummen! Eerst op de grote kartonnen wastonnen en af en toe op een drumstel van een vriend.
Voor mijn 10e verjaardag kreeg ik mijn eerste drumstel en toen begon het avontuur. Na veel met platen te hebben meegespeeld mocht ik op mijn 12e eindelijk les nemen aan de Edesche muziekschool, daar heb ik les gehad van Peter Berk.
Vanaf mijn 13e ben ik in bands gaan spelen. Na mijn verhuizing naar Friesland veel in muziek- en theaterprojecten gespeeld, o.a. van Laurens Blinxma (www.blinxma.nl) en Frans Vermeerssen (www.vermeerssen.nl) en ik heb ongeveer 8 jaar in de Big Mill Band uit Leeuwarden gespeeld.
Ik ben een allround drummer die zijn inspiratie vindt in jazz, blues en latin.

In 2004 heb ik meegewerkt aan het opzetten en uitvoeren van een aantal muziekprojecten op basisscholen genaamd “Gewoon Doen”. We hadden daarvoor een stichting opgericht: Keet! In Muziek (KIM), www.keetinmuziek.nl. KIM bestond uit Roelov Kuipers, Reinout Weima, Mirjam Timmer, Michiel Hoogenboezem en ik. Door die projecten werd ik gevraagd om drumles te geven en zodoende ben ik sinds 2004 actief als privé drumdocent in Warga.

Het muziekmaken en lesgeven deed ik altijd naast mijn werk. Ik heb ruim twintig jaar heb ik als HRM-/organisatieadviseur, loopbaanbegeleider en coach gewerkt. Omdat het lesgeven mij zo goed beviel, heb ik in februari 2015 de keus gemaakt om verder te gaan als beroepsmuzikant en heb ik mijn drumschool opgericht.

Sinds november 2015 leid ik in samenwerking met Friejam (www.friejam.nl) jazzsessies in Cultuurpodium Neushoorn. Door de samenwerking met Joris Teepe (www.joristeepe.com), hoofd jazzafdeling conservatorium Groningen, is er een uitwisseling met New Yorkse gastdocenten tot stand gekomen.

Naast lesgeven op mijn drumschool geef ik les bij de Stichting Muziekonderwijs Terschelling en bij de Muziekvereniging Kunst & Genoegen in Dronrijp.
Ik neem zelf af en toe ook nog les. Onder andere van Jelle Douma, Gene Jackson (www.genejacksonmusic.com) en Mike Clark (www.drummermikeclark.info/k).

Gespeeld met, o.a.:
Frans Vermeerssen, Laurens Blinxma, L’dia on Bass, Hiske Oosterwijk, Sietze Bouma, Joris Teepe, Deborah Brown, Don Braden, Conrad Herwig, Frank Wingold, Kurt Weiss, Tineke Postma, Renske de Boer, Rob Taekema, Jan Ruerd Oosterhaven, Giacomo Caruso, Wilfred Buma, Ruben Hoeke.